Tarihçe, Vizyon ve Misyon

Tarihçe

Temel Sağlık Bilimleri Bölümü esasen Sağlık Bilimleri Fakültesinin mesleki diploma veren Beslenme ve Diyetetik, Hemşirelik, Ebelik ve Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümlerinin temel alan derslerini veren öğretim elemanlarının kadrolarını bir araya getirmek üzere ve fakültede tüm bu servis derslerini veren idari bir bölüm olarak 2014 yılında kurulmuştur. Bölüm öğretim elemanları, Beslenme ve Diyetetik, Hemşirelik, Ebelik, ve Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümlerinin, kendi uzmanlık alanları ile ilgili olan genel mikrobiyoloji, klinik mikrobiyoloji, mikrobiyota ve sağlık, genetik, tıbbi biyoloji ve genetik, beslenme biyokimyası, besin-ilaç etkileşimleri, klinik biyokimya derslerini vermektedir.

Temel Sağlık Bilimleri Bölümünde, alandaki eksiklik ve ihtiyaç göz önüne alınarak 2018 yılında Biyogüvenlik ve Biyoemniyet Tezli ve Tezsiz Yüksek Lisans ve Doktora programları oluşturulmuş ve fakültemizin lisansüstü eğitim kapasitesine de katkı sağlanmıştır. Biyogüvenlik ve Biyoemniyet eğitimi ve uzmanlığının, ortaya çıkan küresel salgınlarda önemi ve ağırlığı giderek artmaktadır. Laboratuvar çalışmalarının yanısıra, halk sağlığı, gıda güvenliği ve biyotehlikelerin önlenmesi alanlarında da önem kazanmaktadır. KBRN alanında en önemli ve yaygın çalışma konularından biridir.

Biyogüvenlik ve biyoemniyet alanındaki lisansüstü programlarımız ülkemiz için ilk olma özelliğindedir ve Tezli lisansüstü programımız öğrenci almaya başladığı 2019 yılından beri ulusal ve uluslararası alanda ilgi görmektedir. Lisansüstü eğitiminde sonraki aşama olan Biyogüvenlik ve Biyoemniyet Doktora Programı YÖK 100-2000 Doktora Bursu öncelikli alanlar listesindedir ve 2023-2024 Güz yarıyılında öğrenci alınması planlanmaktadır.

Vizyon

Mesleklerini sağlık alanında icra edecek olan farklı bölümlerdeki öğrencilerimize uluslararası standartlarda temel eğitim veren, ulusal ve uluslararası alanlarda tanınmış profesyoneller yetiştirilmesinde rol alan, tek sağlık alanında sürdürülebilir ve topluma faydalı bilimsel çalışmalar üreten bir bölüm olmaktır.

Misyon

Sağlık bilimleri alanında uluslararası standartlarla bütünleşmiş bir temel bilim eğitimi vermek; yaşam boyu öğrenme bilincine sahip, mesleği ile ilgili sorunların temelini kavrayarak akılcı çözümler üretebilen, ekip çalışmasına inanan, multidisipliner çalışmaların önemini kavrayan bireyler yetişmesine katkıda bulunmak ve yenilikçi bakış açısıyla ulusal ve uluslararası alanda bilimsel çalışmalar üretmektir.

Bu sayfa Temel Sağlık Bilimleri Bölümü tarafından en son 13.01.2023 11:48:12 tarihinde güncellenmiştir.